Houtaantasters

Duurzame bestrijding van de huisboktor, houtworm en schimmels

Laat hout niet ziek worden

Gebouwen met een houten constructie zoals monumentale panden, woningen, cultureel erfgoed en molens zijn prachtig en moeten behouden blijven. Ze lopen alleen een risico: het hout kan aangetast worden door insecten en schimmels. Larven en schimmels kunnen het hout zodanig aantasten dat de constructie zelfs in gevaar komt.

Zo kunnen draag- en constructiebalken zo verzwakt worden dat er een risico ontstaat. De larven van de boktor beginnen bijvoorbeeld al in de eerste weken van hun bestaan lange gangen te knagen wat veel schade geeft en het hout verzwakt. Zorg dus voor tijdige preventie en voorkom dat hout ziek wordt.

Aangetast hout behandelen

De meeste soorten houtaantasters houden van de zachte delen van hout. Ze graven als larve diepe tunnels in het hout, waarmee het hout wordt verzwakt. De boktor daarentegen houdt ook van harde houtkernen, en vreet daarmee in de diepere lagen alles kapot.

In deze fase moet de schade geanalyseerd worden en vervolgens de juiste methode gekozen om verdere schade te voorkomen. Soms moet aangetast hout vervangen worden.

Platteland

Boktor bestrijding

Boktor bestrijden doe je niet zomaar. Het is een klus waarbij heel wat deskundigheid komt kijken. Als je huis eenmaal getroffen is door de larve van de boktor, dan moet je ingrijpen voordat het te laat is. Je moet weten hoe je dat moet doen en hoe je het grondig moet doen.

Houtworm bestrijding

De houtworm is een veelvoorkomende houtaantaster. Als je houtworm in het hout van je huis, monument of bedrijf hebt, moet je snel in actie komen. De larven van houtwormkevers hebben namelijk een enorme eetlust. Hoe pak je dit aan?

Schakel Ithamar in

Denk je last te hebben van houtaantasters? Of wil je preventief te werk gaan?
Neem contact op en we stellen samen met je vast wat de juiste aanpak is. 

R

No nonsens

R

Advisering & uitvoering

R

Certificaat & Garantie

R

20+ jaar ervaring

Inspectie aanvragen

Word teruggebeld

Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact op.

Start een chat

En kom direct in contact.

Over Ithamar

Al meer dan 20 jaar specialist in duurzame preventie en bestrijding van plaagdieren. Door slimme aanpak, bewaking en training helpen we bij het bereiken van een volledig plaagdiervrije werk- en leefomgeving.

Snel schakelen